De 4 beste forbrukslånene

Siden du har funnet frem til denne artikkelen, så har du allerede gjort mye riktig når du skal ta opp et forbrukslån. For å finne det beste forbrukslånet er svært viktig, ettersom det kan spare deg for ganske mange tusenlapper i kostnader. Renteforskjellen på norske forbrukslån kan tidvis være veldig stor, og dette er det viktigste kriteriet når det kommer til om et slikt lån er bra eller ikke. Men også andre faktorer kan være avgjørende – her går vi igjennom alle for å komme frem til de fire beste forbrukslånene.

Hvordan finne det beste forbrukslånet?

Som vi nevner innledningsvis her, så er renten det mest avgjørende for et lån er bra eller ikke. Andre kriterier blir uvesentlig dersom det ene lånet koster deg 30 000 mer enn det andre, bare fordi rentenivået er såpass forskjellig. Samtidig kan andre faktorer være avgjørende for hvilket lån du velger, basert på dine preferanser. For eksempel er det noen som er avhengig av å få lånet ubetalt kjapt, og da vil naturligvis rask utbetaling være viktig. Mange forbrukslån utbetales samme dag som man søker, mens andre igjen bruker flere dager på å utbetale et lån.

Hvor mye man kan låne er også avgjørende for noen. De fleste norske banker lar deg låne opp mot 300 – 500 000 kroner i lån uten sikkerhet, mens andre spesialiserer seg på smålån. Alle de bankene vi nevner under her lar deg låne «nok» penger, så dette er sjeldent en avgjørende faktor for sammenligningen av de nevnte bankene. Se også denne nettsiden for beste lån – https://www.billigeforbrukslån.no/lan/beste-lan/ og flere banker å sammenligne.

Komplett Bank

Komplett Bank er den nyeste aktøren på denne oversikten, men allikevel kanskje den beste av de fire. Først og fremst fordi de har svært gunstige nedbetalingsbetingelser, som blant annet innebærer at du kan betale ned lånet akkurat når du vil – over en så lang nedbetalingsperiode som du selv vil. Trenger du en måned (eller seks, fjorten eller trettito) uten å betale renter, så er ikke dette noe problem. Du bestemmer avdragsfriheten helt selv, noe som er ganske så unikt.

I tillegg til dette er betingelsene ganske bra. Du kan låne opp mot 400 000 kroner hvis du trenger såpass mye, samtidig som alle summer på under 50 000 kroner betales ut samme dag som du søker om lånet (hvis søknaden innvilges, naturligvis). Renten er også ganske akseptabel, da den i snitt ligger på rundt 15-16 prosent. Men det er mulig å få renter helt ned i 10 prosent dersom du har økonomi som forsvarer en såpass lav rente.

Bank Norwegian

Bank Norwegian er en internettbank som har tatt lånemarkedet med storm. På få år har de rukket å bli en av de mest populære bankene innen forbrukslån, noe som skyldes gunstige betingelser, enkle lånevilkår og rask søknadsbehandling. Her søker du om lån, får svar, og lånet betales ut innen timer eller få dager dersom søknaden innvilges. Ikke noe mer om og men! Du kan samtidig låne opp mot 500 000 kroner her, og renten er ganske så konkurransedyktig da den i snitt ligger på rundt 17 prosent.
En annen fordel med denne banken er at aldersgrensen for å søke her er kun 18 år gammel. De færreste andre banker tilbyr forbrukslån uten sikkerhet til såpass unge lånekunder, så her er det en mulighet for deg dersom du ikke er gammel nok hos de andre bankene. Et fleksibelt og bra forbrukslån for deg som trenger penger kjapt.

Santander Bank

Man kommer heller ikke foruten forbrukslånet fra Santander når man snakker om beste forbrukslån. En stor fordel her er at renten ofte blir noe lavere enn konkurrentene, fordi lånet har 25 års aldersgrense. Det luker ut en del av den mest risikable betalingsgruppen, og fører derfor til mindre misligholdte lån. Dette fører igjen til at banken kan tilby lave renter til sine lånekunder. Øvre lånegrense er på 350 000 kroner her, men for de aller fleste som trenger et lån uten sikkerhet så er dette (mer enn) nok. Også verdt å nevne er at forbrukslånene fra Santander kommer uten etableringsgebyr, som gjerne sparer deg fra 500 til 3000 kroner, alt ettersom mye du skal låne.

Effektiv rente ligger i snitt på 16 prosent, noe som er ganske så lavt. Vår erfaring er at voksne kunder med god økonomi får en meget konkurransedyktig rente hos Santander, så her kan det være penger å spare dersom du kjenner deg igjen i den beskrivelsen.

OPP Finans

Til slutt på denne topp 4-listen skal vi ta med forbrukslånet OPP Finans, som er en tjeneste fra Gjensidige. Dette er også et populært forbrukslån som du garantert har sett reklamer for på TV-skjermen eller i andre medier. Her kan man låne inntil 500 000 kroner, slik at «det meste» kan finansieres med et slikt lån. Effektiv rente er i snitt ikke blant de laveste, på 18 prosent, men den kan være helt ned mot 10 prosent – alt avhengig av hvordan økonomien din og søknaden din ser ut.

OPP Finans er et trygt og godt forbrukslån som tilbys av en av landets største banker. Lånet er dessuten svært populært til refinansiering av annen gjeld, og kan være et godt alternativ for deg som trenger litt lavere rente på lånet ditt, eller som trenger å samle smågjeld fra kredittkort og dyre smålån. Du søker enkelt om lånet via nettsidene til selskapet, og du behøver ikke å oppgi hva du trenger lånet til. Det er naturligvis heller ikke nødvendig å stille med sikkerhet for lånet – så her er det bare å kjøre på!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *