Dette må du vite om å handle på nett

Netthandel er det nye store, selv om det riktignok er mange år siden nå at dette begynte å bli en vane for nordmenn. Hvert eneste år øker uansett andelen salg via nettbutikk kontra fysisk butikk, og det blir stadig nye muligheter for å handle på nett. Men tenker du deg egentlig godt nok om når du handler på nettet, blant annet gjennom sammenligning av priser og trygghettsjekker av nettbutikken du handler i? Her skal vi komme med noen økonomiske tips for din netthandel.

Store avvik i prisene

For det første så finnes det ekstremt mange nettbutikker der ute som selger akkurat de samme produktene, men prisforskjellene kan være store. Mange tror nok at det lureste er å holde seg til de store aktørene, og i mange tilfeller er det nettopp disse som er de billigste, men det er slettes ikke alltid. Her anbefaler vi å gjøre Google-søk etter produktet du er på utkikk etter, og eventuelt bruke tjenester som sammenligner priser på produkter for å finne ut hvor du kan få tak det aktuelle produktet billigst. Kanskje er det også billigere i fysisk butikk, når man inkluderer frakt og lignende.

Er nettsiden trygg å betale på?

Et annet spørsmål man bør stille seg, er seriøsiteten til nettbutikken. Handler man bare fra kjente aktører og store nettbutikker så er dette stort sett greit, men det finnes mange nettbutikker der ute som slettes ikke oppfyller de kravene til sikker betaling som finnes i norske lover og regler. Spesielt hvis man handler fra utenlandske nettbutikker, så bør man være obs på dette. Stort sett så vil man alltid ønske at betalingen gjøres av en uavhengig tredjepart – altså at man aldri blir nødt til å etterlate seg sensitiv informasjon direkte hos nettbutikken. Da kan du være tryggere på at kortinformasjonen din ikke havner på avveie.

Bruk alltid kredittkort ved netthandel

Det viktigste tipset er å alltid bruke kredittkort når man handler på nettet. Hvorfor det? Jo, fordi disse kortene gir deg langt større rettigheter enn et vanlig bankkort dersom du først skulle bli utsatt for svindel. For eksempel så er det banken som blir ansvarlig for å dekke tapet ditt dersom du har handlet varsomt og ikke kunne forutsett at du skulle blitt svindlet. I tillegg er det bare kreditten fra kredittkortet ditt som forsvinner, og ikke dine hardt opptjente penger på kontoen din.

Det er også en viss trygghet ved kjøp av flyreiser, konsertbilletter og lignende med kredittkort. Dette fordi at du da har krav på å få dekt tapet dersom reisen skulle bli kansellert, eller konserten skulle bli avlys på grunn av konkurs eller lignende. Dette gjelder for øvrig alle varer/tjenester, og ikke bare de nevnte her. I korte trekk er det derfor alltid anbefalt å bruke et kredittkort når man handler på nettet, ettersom det helt klart er det tryggeste. I tillegg kan disse kortene ofte gi deg gunstige bonuser og fordeler når du bruker de, så bankkortet kan du trygt pensjonere nå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *